top of page

Meet the Team: Iva Kadrnožková

Rozhodli jsme se pro vás připravit sérii mini rozhovorů a medailonků, kde vám budeme postupně představovat tým Jen se leje. Kdo za produkty stojí a kdo je tvoří.


Ivču známe už od dětství. Jako malé jsme spolu chodily do stejné taneční skupiny a hodně se kamarádily. Naše cesty se postupně rozešly, ale pořád jsme se sledovaly na sociálních sítích. Věděla jsem, že Iva studuje design oděvů a tvoří pod svojí vlastní značkou #iffdesign.


Chtěla jsem uvést nový produkt a zároveň podpořit, spojit síly s dalším lokálním tvůrcem :) Oslovily jsme Ivu, jestli by šila její ledvinky z naší pláštěnkoviny a ta nadšeně souhlasila!


Máme radost, že se vám ledvinky tolik líbí, my je milujeme :)



Jak jsi založila a jak dlouho tvoříš pod značkou iffdesign?


Svojí značku jsem se rozhodla založit nekdy na začátku roku 2017. Začala jsem na Fleru prodávat šité a potištěné lněné zástěry, prostírání a doplňky do domácnosti. Až v roce 2018 jsem objevila kouzlo pratelného papíru, který používám na své výrobky do dnes.


Co je pro tvoji vlastní značku a tvorbu typické?


Lesk, minimalismus a barevnost. Miluji jednoduché střihy batohů a kabelek, které jsou zvýrazněné nějakou lesklou nebo zářivou barvou! Pro někoho to může být moc, takže samozřejmě tvořím i méně výrazné kousky, které ale svým designem okouzlí úplně stejně. Mám ráda, když se moji zákazníci odvážou a odhodlají si pořídit nějaký výrazný kousek!


Tvořila jsi už od dětství? Ovlivnila tě nějakým způsobem škola?


Už od dětství jsem chodila do základní umělecké školy. Bavilo mě dělat v podstatě cokoliv,ať už to byla malba, kresba, keramika nebo tisk - tvoření čehokoli mě naplňovalo. Na střední škole jsem studovala Design oděvu, což byl můj sen už od mala. Textilní směr jsem ještě posílila studiem na Technické univerzitě v Liberci a já se začala více zajímat o jednotlivé využité textilní materiály, zpracování i výrobu. Díky studiu umění a textilu jsem dokázala vytvořit svojí značku.

Jaké to je, šít ledvinky pro jen se leje? Např. jiný materiál pláštěnkoviny, barevné kombinace,...


Šít ledvinky z pláštěnkoviny mě strasně baví! Je to moc příjemný materiál na dotek, což je docela důležité, když s ním člověk pracuje. Oproti pratelnému papíru, který běžne využívám je práce s pláštěnkovinou mnohem snazší díky své poddajnosti a já jsem moc ráda, že mám možnost s tímto materiálem tvořit.


Co je pro tebe největší motivace, když tvoříš?


Moje největší motivace je určitě možnost dělat to, co mě baví a naplňuje. Uvědomovat si, že z mojí záliby mají radost i jiní lidé. A taky rozhodně zpětná vazba, kterou dostávám. Je milé slyšet, že se Vaše nápady líbí a zaujmou.







0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page